Rosa kakor
Baksugen!!! Kanske hinner att baka ihop en sats innan jag ska till nästa anhalt... Rosenlund och klubbmästerskap i simhopp för Evelina. För klubbmästerskapet så kom hon på 1:a plats. Undrar hur det går denna gång?? Heja Heja Eve!!!! Brysselkex200 g smör3 dl vetemjöl3 tsk vaniljsocker1 dl strösocker1 dl pärlsocker el strösockerröd karamellfärg Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, vaniljsocker och strösocker till en slät kakdeg. Dela degen i ett par mindre bitar och rulla till lika stora rullar. Häll ut pärlsocker på en stor skärbräda och droppa i ett par droppar karamellfärg. Rulla rullarna i pärlsocker och dela i centimetertjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. bild och recept: www.pickipicki.se "Söta små studentskor" ca 60 st 250 g smör 1 1/2 dl socker 1 ägg 7 dl vetemjöl Fyllning: 4 msk rumstempererat smör 1 dl florsocker 3 tsk vaniljsocker röd karamellfärg Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker tills det är mjukt. Tillsätt ägget och sedan mjölet och arbeta ihop till en deg. Rulla små bollar eller spritsa små toppar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen och färga den rosa. Lägg ihop kakorna två och två med lite fyllning mellan varje. Förvara svalt. bild och recept: http://husmorsskolan.blogspot.com Systerns kanelbullar50 g jäst150 g smör5 dl mjölk1 ägg1-1,5 dl strösockerlite saltstötta kardemummakärnordrygt 1 l vetemjöl Inuti:smörsocker och vaniljsockerkanel (massor!) Ovanpå:1 ägg till penslingpärlsocker att pynta med(färgas med karamellfärg för rosa socker) Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, vid fingervarmt, rör ner i jästen så att den löser sig. Tillsätt ägg, kardemumma, socker, salt och det mesta av vetemjöl. Arbeta till en slät och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Dela degen i två lika stora delar. Knåda varje degen och kavla ut varje degbit på ett mjölat bakbord till en rektangulär form. Pensla ut smält smör, strö över socker, vaniljsocker och pudra över kanel. Snåla inte med fyllning. Rulla ihop och dela i lika stora bitar (bulldegen räcker till ungefär 40 bullar). Lägg på plåt med bakplåtspapper (eller i bullformar) med snittytan uppåt. Låt jäsa i 30 min under bakduk. Pensla med ett lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader tills bullarna fått fin färg, ungefär 6-8 min. Låt svalna på galler under bakduk. bild och recept: www.pickipicki.se Love to U!