\"tzatziki\"

Nu börjar det bli lite varmare, och vad betyder det? Jo att det snart är dags att ta fram grillen och börja grilla våra måltider!! Det är en fördel av många med sommaren, att man kan tillaga hur mycket god mat som helst, nästan så att det är bara att sätta något på grillen så är det automatiskt tio gånger godare!   Därför tänkte jag tipsa om en sak jag alltid äter till kött och potatis och sallad på sommaren, och det är tzatziki! Även om detta kanske inte är det riktiga receptet så har jag försökt göra något liknande på egen hand (innan jag kom på att man kunde hitta recept på internet) och det har jag använt mig av nu i flera år.   Allt du behöver är turkisk yoghurt (eller gräddfil), en gurka, vitlök (eller vitlökspulver), salt och peppar!   Du börjar med att tvätta gurkan, sedan så river du den i ett rivjärn ner i en skål. Häller ut lite av vattnet från gurkan och saltar gurkan. Sedan så häller du i yoghurten eller gräddfilen och blandar med gurkan! Sedan så pressar du vitlöken eller häller i så mycket pulver du vill ha i. Sedan så rör du om och saltar och pepprar efter tycke.   Trevlig grill-sommar! (Bild lånad från google)