Thaimat
Jag tänkte dela med mig av ett recept som jag har kommit på medans jag försökt kopiera en maträtt från mitt favorit ställe som serverar thai-mat. Det första man ska göra är att skära kycklingfiléer i mellanstora bitar och sedan bryna dem i olivolja på en stekpanna. Sedan lägger du över kycklingen i en kastrull och häller i kokosmjölk, så mycket som du vill ha. Kokosmjölk kan köpas i alla mataffärer. Sedan så lägger du i röd currypasta efter smak och tycke. Eftersom att det är pastan som ger smaken och hettan ska du själv smaka av och lägga i så mycket du vill ha. Sedan kan du även bryna lite wookgrönsaker och lägga till i rätten, om du känner för det, men jag brukar inte ha det i. Sedan saltar du och pepprar du efter tycke, och lägger i några limeblad som ligger och i grytan när den puttrar. Till sist lägger du i små annanas bitar, strax innan servering, eftersom att inte annanasen ska bli för mjuk. Grytan serveras med ris!