Sushi!

Tänkte berätta hur man gör sushi för de som är intresserade, eftersom att jag själv trodde att det var jätte svårt tidigare, och åt det aldrig hemma utan bara på resturanger och liknande. Det man behöver ha hemma (som går att köpa i de flesta mataffärerna, eller på möllevångstorget i malmö) är en matta som är träig som man rullar ihop sushin med, sushiris, socker och risvinäger, bladet man har runt om, valfritt innehåll som ska vara i sushin (jag brukar använda mig av gurka, avocado, philiadelphia, lax, krabba) sedan om man vill ha det så har man i wasabi. Först börjar man med att skölja riset några gånger tills vattnet inte är grumligt längre. Och då häller man i nytt vatten i riset och sätter kastrullen på spisplattan. Där låter man vattnet koka upp och sen sänker man värmen till ett. Då låter man det ligga där tills allt vatten är borta. Sedan så tar man risvinägret och häller i som man tycker i riset. Vill man ha i socker med får man ha det, jag brukar göra det utan. Sen så ställer man riset på ett svalt ställe och låter det svalna helt och hållet. Sedan så får man vänta och under tiden kan man börja med att skära grönsakerna som ska vara i sushin och börja tillreda fisken med. Egentligen ska det vara rå lax, men jag brukar använda mig av rökt lax istället. Sedan tar man fram riset och tar fram redskapen så som mattan och en skål med vatten. Rulla ut mattan och lägg på "algepappret" du har runt om sushin. Däräfter tar du en näve med ris och sprider ut det på bladet. Det ska vara jämt uspritt över hela bladet. Sedan strycker du på med philiadelphiaosten i mitten och lite wasabi. Där efter lägger du på t ex gurka och krabban och sedan rullar du ihop allt till en lång rulle. Sedan gör du så tills du har så många rullar du vill ha! Skålen med vatten är till för att doppa fingrarna så at det blir lättare att fördela det kladdiga riset. Servera sushin med en soja som är avsedd för sushi! Smaklig måltid   Bilden är tagen från google!