Sallads tips!

Sallad kan bli en hel lunch eller middag, men också ett tillbehör till fisk, kött, pasta eller risrätter.Lunchen eller middagen kan börja med en liten sallad som förrätt. Vill man ha en matigare sallader kan man välja att tillsätta pasta, potatis, ris, bovete, cous cous, quinoa, bulgur, matvete eller liknande tillsätter man dessutom tex skinka, kyckling, tonfisk, linser, böner,  för ett mer mättande alternativ. För att få lite mer smak på salladen kan man använda sig av färska örter, eller färdiga kryddblandningar som man kan köpa i affären! Två som vi alltid har hemma är t ex grekisk salladskrydda och italiensk. Sallad kan göras på vad som finns i kyl, sval och skafferi. Olika grönsaker och frukter passar i regel ihop och kan alltså blandas efter eget tycke och smak. Kom ihåg att köpa säsongs frukt och grönsaker. Det finns så många olika sorters sallat till exempel, isbergssallat, huvudsallat, ekbladssallat, romansallat, rucolasallat, friséesallat för att nämna några stycken.Idag finns det även ett stort sortiment av färdigskuren sallat.Perfekt att ha med sig på picknicken eller då man snabbt ska blanda ihop en fräsch sallad till lunchen eller middagen.Världens nyttigaste dessert måste vara fruktsallad, alla frukter o bär kan användas o vill man få lite tyngd i salladen så tillsätt banan eller avokado.Lyxigare blir salladen om man dessutom gör en härlig bärsås till och serverar med riven choklad.