Dags för paj!
Tänkte dela med mig av ett recpet jag hittat på internet! En köttpaj med fin smak av oliver och bacon. Ingredienser 8 port 2 1/2 dl vetemjöl75 g smör3/4 dl Kesella lättFyllning:500 g köttfärs2 gul lök1/2 pkt bacon, 140 gsmör1/2 tsk salt1 krm svartpeppar2 tsk oregano2 dl crème fraiche3 ägg2 tomaterca 15 oliver1 dl riven ost Gör så här Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en grönsallad.