The scotch egg Part II
Jag hade tydligen redan gjort ett inlägg om det skotska ägget, men jag låter den nya vara kvar för den innefattar lite annorlunda kontext än den förra.Ok. Vet ni vad ett skotskt ägg är? Well, det är iallafall friterat, typ som ett hårdkokt ägg som man omgivit av en smaksatt köttfärs och panerat (inte dubbelpanering, utan någon annan typ av brödig panering) och sen självklart friterat. Helt sjukt idé. Men det var helt underbart. Iallafall köttfärsen runt ägget. Ägget var överkokt dock, men det är väl lätt att glömma bort hur man undviker det under tillagningen. Jag åt ett sådant, och kände sedan doften av paneringen hela dagen. Det var för övrigt det enda jag åt på heladagen och lite till därtill, utan problem. Det kändes asskönt. Fan att jag inte forts'tter så när jag kommer hem. Att åka utomlands verkar ge mig en liten paus ifrån allt svullande (antagligen beror det på all alkohol jag dricker, som slår ut hungerskänslorna, både under kvällen och dagen efter).