Lite fler bullar!
Har precis bakat en ny sorts bulle med havregryn, linfrön & rågmjöl. Dom har redan provats & var suuuupergoda :) Här är receptet: Du behöver 6 dl vatten 25 gram jäst 2 dl havregryn 1 dl linfrön 3 dl rågmjöl 11 dl vetemjöl 2 msk mörk sirap 1 tsk salt Gör så här Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner alla allt utom vetemjölet och saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar och platta till lite. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. För finare yta kan du nu pensla med filmjölk. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, 30-60 minuter. Baka av bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.