Sockerkaka

    3 ägg    3 dl strösocker    2 tsk vaniljsocker    2 tsk bakpulver    75 g margarin eller smör    1 dl vatten    3 dl vetemjöl*  Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175 grader. *  Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. *  Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop med elvisp. *  Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen. *  Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas. *  Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. * Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.             Tack för tipset Johanna       (www.sweingruber.devote.se)       Sockerkaka är ju alltid gott!:)                                                                                     Tack för mig Kram      Matilda´