Sockerkaka
3 ägg 3 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 75 g margarin eller smör 1 dl vatten 3 dl vetemjöl* Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175 grader. * Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. * Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop med elvisp. * Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen. * Smält matfettet (margarinet eller smöret), häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas. * Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. * Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen. Tack för tipset Johanna (www.sweingruber.devote.se) Sockerkaka är ju alltid gott!:) Tack för mig Kram Matilda´