Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

100 g smör eller margarin 100 g after eight (12 st rutor) 2 ägg 2 dl socker 2 ½ dl vetemjöl 3 msk kakao 1 ½ tsk bakpulver Glasyr:150 g after eight (18 st rutor) Gör så här:Smörj och bröa en form (eller använd en teflonform) med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet. Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten. Förvara tårtan svalt. 1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. 2. Efter att du tagit bort kastrullen från värmen, låt After Eight-plattorna smälta i smöret. 3. Smält smör och after eight i en jämn smet. 4. Vispa ägg och socker. 5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. 6. Blanda först ner smör- och after eight blandningen (bild 3) i ägg- och socker smeten. Blanda därefter ner mjölblandingen (bild 5). 7. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen. 8. Ta ut den gräddade kakan och lägg på after eight-plattor. 9. Ställ in i ugnen igen och låt after eight plattorna smälta. 10. Bred ut de smälta after eight plattorna och låt svalna. 11. Minttårta med stelnad glasyr, färdig att äta!            Kram Matilda´