fest på dadlar

Färska dadlar är något av det godaste jag vet! Båda att äta som de är tillsammans med valnötter och kakaobönor (som man lägger i där kärnan varit såklart) och att baka med. Här är mina bästa efterrätter och mellanmål med dadlar!   DADELBOLLAR  1 del valnötter (1 dl här) 1 del havregryn (1 dl här) 2 delar dadlar (2 dl här) kakao efter smak (typ 3 msk här...) mixa i matberedare mixa lite till för det ska bli en gigantisk boll av det om du väntar tillräckligt länge Rulla i kokos och krossade kakaobönor och lägg in i kyl eller frys ett tag.          GLASS PÅ DADLAR OCH BANAN  1 skivad fryst banan (per person) 2-3 dadlar (per person) (Frysta jordgubbar / Kakao / Fryst Mango / Bär / Kom på nått själv) Lite valnötter eller kokos att toppa med Mixa allt i matberedare en kort stund tills det blir krämigt.           DADELKAKOR    1.mixa 5 dl havregryn till mjöl, blanda med 2,5 hela havregryn och 3 msk krossade linfrön, 1,5 msk bakpulver och kanel efter smak. 2. I en annan skål: 3 tsk citronsmak, en halv mogen banan som mosas med gaffel och 1 tsk vaniljsocker.  3. I en annan skål: mixa 2 msk jordnötssmör med 10 färska dadlar och lite vatten med mixerstav. 4. Häll i de mixade dadlarna och jordnötssmöret i bananblandningen och blanda, häll sedan i de torra ingredienserna . 5. häll i russin och hackade valnötter efter smak i blandningen. Forma till kakor, tryck ut med gaffel på bakplåtspapper och grädda i 275 grader i typ 15-18 minuter. Blir ca 25 kakor