Mormors mjuka pepparkaka
I morse tog jag tummen ur och ringde mormor och bad om hennes fenomenala recept för mjuk pepparkaka. Nu avnjuts den färdiga kakan med kaffe efter en solig promenad i stottskogen. Vi har en riktig livsnjutardag här hemma. För den som vill baka följer receptet som sådant;2 ägg+2dl socker vispas ihop riktigt poröst och fluffigt.Tillsätt 1 dl mjölk/grädde (om båda finns i kylen, blanda då ca 50/50) och knappt 1 dl smält smör försiktigt i äggsmeten.Blanda väl samman 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1/2 påse pepparkakskryddor och vänd sedan i de torra ingredienserna i smeten. Tänk på att hela tiden försöka behålla luftigheten i smeten så kakan inte blir för kompakt och cementig vid gräddning.Häll smeten i en väl smord och bröad form och ställ in i mitten av ugnen på 175grader i ca. 25 minuter. Kolla med stickprov om kakan är klar. Ha nu en trevlig stund i köket! ;)