Fiskgratäng
Igår slängde jag ihop en fiskgratäng av lite smått och gott vi hade i kylskåpet och den blev supergod! Så därför ska jag med glädje dela med mig av "receptet". Skala, dela och koka ca. 800g potatis. När potatisen är klar, mosa den och vispa i 1 dl varm mjölk, 2 msk smält smör, 1 ägg gula, salt och vitpeppar. Ställ åt sidan. Förbered såsen när potatisen kokar. Blanad kort och gott 4dl créme fraiche, 1 msk hummerfond, knappt 2 msk tomatpurré, saft från ½ citron (spara skalet) och 1 dryg dl räkor. Krydda såsen med ex; dill, gräslök och cirtonpeppar i önskad mängd. Smöra en ungnsäker form och lägg en tinad fiksfilé i mitten, jag hade torsk hemma. Ta det överblivna citronskalet och gnid in filén med den överblivna saften, salta och vitpeppra. Spritsa eller klicka ut moset runt filén, häll på såsen och stoppa in i ugnen på 225 grader i ca.30 min. Avnjut med någon typ av grönsk.