Glutenfria, sockerfria och mjölkfria jordnötiga havreflarn
Dessa små kakorna var något utav ett experiment, med fantastiskt resultat! Lite sega i mitten, men ändå sådär härligt frasiga kanter,, mums! Hoppas alla testar. Till råga på allt är de mjölkfria, sockerfria och glutenfria. Till ungefär 15 små munsbitar behöver du: 80 gram glutenfria havregryn 1/2 tsk bakpulver 1 nypa ekologiskt vaniljpulver 2 tsk sötning (honung, agavesirap, stevia osv..) 1 banan 3 tsk jordnötssmör (jag använder green choice crunchy) Sätt ugnen på 170 grader. Blanda ihop de glutenfria havregrynen, bakpulver och vaniljpulver. Mosa bananen med en gaffel, rör i jordnötssmöret och tillsätt sötningen. Det har nu blivit som ett kletigt, men ganska fast klet. Gör små bollar och lägg med ett bra mellanrum på en bakplåtsklädd plåt och platta till med en blöt sked riktigt, riktigt tunt. Grädda i sisådär 10-15 minuter. Det gäller att hålla koll! Låt svalna och stelna något, förvara i en trevlig kakburk på bänken i ungefär 1 vecka.