Matlagninskurs!

Hejhopp!   Vet ni vad vi gjorde igår? Vi var på en matlagningskurs! Kursen började klockan 20 och höll på i ca 2 timmar. Under dessa timmar fick vi laga massa god indonesisk mat! När vi var klara fick vi njuta av den goda (trots att det var vi som lagade den) maten. Man lämnade inte stället hungrig!   Imorgon ska vi åka båt tillbaka till Bali och ta oss till sol- och badorten Sanur för att stanna i 4 nätter. På tisdag ska vi göra en dagsutflykt till Ubud, en stad en bit in på Bali med häftiga tempel och massa apor!   Här kommer lite bilder från matlagningskursen!   Kram!         Helan står och lagar indonesisk mat!     Dessa bollar, som ser ut lite som svenska kokosbolar fast läskigt gröna, var fantastiskt goda! Det var en deg gjord på vetemjöl, kokosmjölk och varmt vatten och så lite (ganska mycket) grönt färgämne i. De fylldes med palmsocker och rullades i saltad riven kokos. Sedan skulle de kokas en stund, sen var de klara att avnjuta!       Så här såg köket ut. Instruktörerna var mycket trevliga, likaså det amerikanska paret som tog kursen samtidigt som oss!     Tadaaa! Detta är maten som Helan och Halvan alltså lagade. Övre raden från vänster: Mahi-mahi, en sorts fisk, med grönsaker och stark sås i "Banana leaf". Jordnötssås som man doppade den grillade tofun i. Gröna bollar fyllde med palmsocker och rullade i kokos. Nedre raden från vänster: Mie Goreng (Helans favorit), en nudelrätt med grönsaker och goda kryddor. Kyckling i en stark sås.