Recept till Mat Muffins!
Dom flesta recept som jag gör är mjölkfria och detta recept är ett av dom om man tar bort osten som är ett alternativ att ha på. 6 stora eller 12 normalstora ingredienser 4 salladslökar eller en späd purjolök (ca 150 g ) 100 g salami i tunna skivor 8 dl (480 g) vetemjöl 1 msk bakpulver ½ tsk salt 100 g smör 4 dl mjölk 2 dl (80 g ) riven, lagrad ost- om man vill. 1. Sätt ungen på 250 grader. 2. Skölj och strimla salladslöken 3. skär salamin i tunna skivor ( jag köpte färdig skivad smörgås påläggs salami) 4 Hacka samman, gärna i en matberedare, mjöl, bakpulver, salt & smöret i tunna skivor. 5. Tillsätt mjölken & arbeta snabbt ihop till en deg. Rör i lök och salami ( om man vill så kan man ta med löken i matberedaren med allt annat för det gjorde jag det blev faktiskt gott & salamin satte jag dit sist jag rörde inte med den i degen) 6. Fördela smeten i en lättsmord muffinsplåt eller i pappersformar ( jag använde mig av muffins plåt) 7. Strö på osten om ni bestämmer er för att ha den. 8. Grädda mitt i ugnen 15-20 min för de stora & för de normalstora 12-15 min. 9. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt lossas & serveras ljumma eller kalla till en soppa, sallad eller på utflykten. Tips! Ost - och paprikafyllning. Uteslut salamin & smaksätt istället degen med 1-2 fin hackade paprikor. Tomat-, fetaost- och olivfyllning. Uteslut salamin & osten smaksätt istället degen med 5-6 marinerade soltorkade tomater i strimlor, 100 g smulad fetaost & 10 gröna eller svarta oliver i skivor Hoppas det smakar bra om ni ger er på ! :) // Jennifer