Recept Till Grahamsbröd med surdeg! Dag 2
Dom flesta recept som jag gör är mjölkfria och detta recept är ett av dom. Dag 2 & sista dagen på bakningen av Grahamsbröd med surdeg! Ingredienser Degen: 2 dl vatten 3 1/4 dl vetemjöl ( 200g) 1 tsk salt 5dl grahamsmjöl (500g) Dag 2 & sista dagen : Tillsätt fingervarmt vatten, vetemjöl, salt & de mesta av grahamsmjölet. Blanda ordentligt till en jämn & smidig den. Häll mer mjöl tills degen släpper bunken. Forma degen & lägg i en smord form. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med vatten & baka nedersta falsen i ca 40 min. Ta brödet ur formen & grädda 8-10 min utan form. Låt svalna på galler Hoppas det smakar bra om ni ger er på ! :) // Jennifer