Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Blondinfrida.devote.se
  • Blondinfrida.devote.se
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • December2013
    • November2013
    • Oktober2013
    • September2013
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Kolarutor med choklad-recept

  Kolarutor med choklad Kolafyllning50 gram smör1 1/2 dl ljus sirap1 1/2 dl vispgrädde Botten75 gram smör1/2 dl strösocker1 1/2 dl vetemjöl2 dl havregryn Garnering150 gram ljus blockchoklad och 50 gram vit blockchoklad eller 200 gram valfri annan choklad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med kolafyllningen för den ska koka ganska länge (under tiden som den kokar gör man botten). Smält smöret till kolafyllningen i en kastrull, och häll i grädde och sirap, låt det sjuda upp och koka tills kolan blivit lagom seg, ca 15-30 min.   Hur lång tid det tar beror bland annat på på storleken på grytan och vilken värme man har på spisen. Gör kulprovet så vet du om kolan är klar eller inte. Häll lite smet i ett glas med kallt vatten och om smeten går att forma till en kula så är kolan klar.   Under tiden som kolan kokar gör du botten. Smält smöret, och blanda i de övriga ingredienserna till kakans botten. Rör ihop det till en deg.   Platta ut degen i en ungssäker form som är ca 20×20 cm eller motsvarande, den jag har använt är ca 15×24 cm.   Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Häll den färdiga kolasmeten på botten Ställ formen kallt att svalna och smält under tiden den ljusa chokladen över ett vattenbad. Den vita chokladen kan man smälta i micron på låg värme en kort stund. Bred den smälta ljusa chokladen över kakan. Fördela den smälta vita chokladen i ränder över den ljusa chokladen. Använd en sked och bred ut den vita chokladen så att den blandas något med den ljusa chokladen. Ställ kakan kallt att svalna och dela den sedan i bitar. Det blir en ganska söt kaka så lite mindre bitar är att föredra.   Kram Blondinfrida!  

Föregående inlägg

Längtar!

Nästa inlägg

London

Till bloggens startsida

Blondinfrida.devote.se