Sista sommarveckan.

Nu är det bara att njuta av den sista sommarveckan för i år, i alla fall om man ser till Nordic Club Norrköpings sommarschema - nästa vecka drar vi igång med ett sprillans fräscht höstschema. Ett schema som är fyllt med nyheter där både CXWORX och GRIT, m.fl, har fått mer utrymme och återkommer med större frekvens än tidigare träningsperioder. Jag ser verkligen fram emot att få börja träna enligt höstschemat, jag har hittat en massa klasser som jag kan kombinera med mina skoltider och har för egen del ett par CXWORX-pass att instruera.    Idag drog skolan igång igen, äntligen, en kort dag på ett par timmars tid bara. Ett kort upprop i aulan där vi introducerades till en ny termin och sen gemensam samling med mentorer och klassen. Mysigt att ses igen och jag är taggad för en ny termin.      När jag kom hem från min "skoldag" så var jag inte hungrig än, med tanke på den enorma frukost jag åt (proteingröt med chiahallon, ett svenskt äpple - kärlek på hög nivå där -, ekologiskt jordnötssmör och två riskakor med ost). Därför blev det att jag ställde mig i köket och gjorde matlådor, förberedde luncher för skolan och måltider hemma. Jag har övervägt att ta med mig egna proteinkällor till lunch vissa skoldagar, som vegetarian i en kommunal skola är det inte optimala luncher varje dag. Tyvärr verkar det finnas bristfälligt med kunskap om alternativa kosthållningar i mitt skolkök och därför är halvfabrikat som grönsaksbiffar och köpe-falafel något som återkommer varje vecka. Självklart är det inget fel med det, men jag ser hellre att jag stoppar i mig något renare mat som tillagats från grunden. Jag har fått höra att vår salladsbuffé ska utökas något så jag hoppas att det kommer finnas fler proteinrika alternativ som bönor, (kik)ärter och keso att fylla tallriken med. Kolhydratskällor som potatis, ris och bulgur finns det i skolan och det kommer jag i viss mån att plocka - om nu inte fallet är så att jag har en komplett matlåda redan. Låt mig poängtera att många kommunala skolor har suveräna matsedlar, både för den som äter animaliskt och den som endast äter vegetabiliskt - tyvärr är det så att mitt skolkök använder en hel del halvfabrikat och min IBS-mage är inte riktigt vän med sådana produkter, därför kommer jag att ta med mig egna proteinkällor/matlådor till skolan ibland.    Proteinkällor som jag äter som tränande vego: - Tofu (Kung Markattas och Alpro's är suveräna - ekologiska och naturliga) - Bönor, linser och övriga baljväxter - Ägg och mjölkprodukter - Proteinpulver - Vid vissa tillfällen; quornprodukter   Min fysiska aktivitet idag har varit enligt regelrätt rutin; en power walk på morgonen efter ungefär 6,5 km och med stelfrusna fingrar - imorgon blir det allt varmare kläder som gäller. Kvällen bjöd på gruppträning på gymmet, BODYPUMP och direkt efter instruerade jag en CXWORX-klass. Jag har ett pass som innehåller lite av varje från de nyare koreografierna, tungt och väldigt funktionellt skulle jag säga. Nyckelövningarna i passet är; laying leg extensions, crunches, walking hovers, mountain climbers standing leg extensions w. tube och row w. tube.      Jag älskar hur CXWORX bara blir tyngre och tyngre, på ett positivt sätt, för mina deltagare. Jag har pratat med ett par trogna kunder och de är helt lyriska över hur pass mycket bättre och lättare de hittar rätt position och muskel i de olika övningarna - ju mer de tränar CX. Det är ett pass som bygger mycket på teknik - är du inte trött efter ett CX-pass har du 1) inte ansträngt dig nog och fegat eller 2) missat en del teknik och inte fått framma det bränn, svid och bultande som kan frammanas av ett par riktigt strikta, snyggt gjorda reps. Tack vare all ihärdig träning har jag fått fram en snyggare teknik som finslipades på min instruktörsutbildning och som har hjälpt mig bli så mycket starkare i min övriga träning. Jag märker det framförallt i BODYPUMP - nu kan jag pumpa armhävningar på tå, något som jag hade enormt svårt att göra för ett år sen.