Recept: Vegansk Sill.
Ett litet tips på "sill" för oss som äter icke-animaliskt + alla som bara vill prova ett gröt alternativ på midsommarbuffén. Det går väldigt snabbt att röra ihop det här och är väldigt gott, auberginen får en konsistens som påminner om sill - men är helt "guilt free" för den som vill vara utan animalier. Se till att använda linfröolja för omega 3-berikning och sojagrädde för fullvärdigt protein.1 sats1/2 aubergine1,5 dl soja matlagningsgrädde1,5 msk strösocker4 msk söt stark senap3 msk äppelcidervinäger4 msk linfröoljaRikligt med salt8-10 dl vattenDela auberginen, skala bort det yttersta skalet och dela i skivor, ca 1 cm tjocka. Dela skivorna i 2-3 likformiga bitar. Fyll en kastrull med vatten och tillsätt rikligt med salt, koka upp och låt auberginen ligga i uppåt 10 min. Ta bort från plattan och häll av vattnet när de börjat mjukna. Blanda till senapssåsen/lagen; blanda grädde, socker, senap, vinäger och eventuellt lite salt i en skål. Häll i oljan försiktigt under omrörning - SE TILL SÅ ATT SÅSEN INTE SKÄR SIG. Häll lite sås i botten av en glasburk, häll i lite "sill" och varva sedan med jämna lager sås och sill. Görs med fördel dagen innan så att den kan stå och dra i kylen under natten, då får du bäst smak vid servering. Trevlig midsommar önskar jag er alla!