Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Marble rye-bröd - Jag kallar det tigerfranska

Ikväll avnjuter jag en skiva nybakt bröd med smör och ost framför "sommar med Ernst". Höjden av vardagslyx! :)     Här kommer receptet som jag hittade i tidningen "hembakat"   Till den ljusa degen 3 1/2 dl rågsikt 7 dl vetemjöl special 1 1/2 tsk salt 2 tsk torrjäst 1 1/2 tsk hel kummin 3 dl vatten, fingervarmt 1 msk ljus sirap 2 msk olivolja   Till den mörka degen samma som den ljusa + 2 msk kako eventuellt svart hushållsfärg   1. Ljusa brödet: Blanda de torra ingredienserna i den degblandare. Tillsätt vatten, sirap, olja och knåda i ungefär 8 min. Forma degen till en rund bulle och lägg i en skål med plastfolie över. 2. Gör samma sak med det mörka brödet. Glöm inte bort kakaon och eventuell hushållsfärg ;-) 3. Låt båda degarna jäsa till dubbel storlek i ca  2 timmar. 4. Halvera degarna så att du totalt får fyra degar. Forma dem till runda bullar, lägg över en bakhandduk och låt vila i 20 minuter. Kavla sedan ut degarna till ungefär lika stora ovaler, ca 1 sm tjocka, och lägg dem på varandra. Varannan ljus och varannan mörk. 5. Rulla sedan degen på längden till en brunvit cylinderform, se till att pressa ut all luft mellan lagren. Forma dem till en limpa på fri hand eller lägg degen i en smord form som är lite större än standard. Låt den jäsa tills den blivit dubbel så stor, ca 90 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. 6. Snitta bröder tre gånger på snedden med en vass kniv och grädda det i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Pensla brödet med lite smällt smör när det har svalnat helt.               Vem tror ni glömde och snitta brödet? ;-) Tur att det var lika gott för det!     Nu ska jag smita ut till stugan och mysa ner mig. Önskar er en trevlig kväll allihop! Kram

Föregående inlägg

Räkfrossa

Nästa inlägg

Glass i ny tappning!

Till bloggens startsida

Felicia Solin