Torkad frukt

  Så här fina blev mina frukter från igår! Som ni ser torkade jag banan, jordgubbar och kiwi. Jag skar en banan i hyfsat tunna skivor, en kiwi och två jordgubbar som jag sedan lade på ett bakplåtspapper i ugnen på 50 grader celsius i... Håll i er, 8 timmar! Jösses, tänker man. Fast ändå, om man inte ska använda ugnen så är det ju ingen fara, och 50 grader är inte så mycket, även om jag får ångest över all energi som förbrukas på 8 timmar... Det var egentligen bara kiwin som behövde ligga så länge, bananerna och några jordgubbar var klara efter ca 6-7 timmar. Jag vände på alla frukter några gånger under tiden också, första gången efter 3,5 h. Bananerna blev verkligen jättegoda! Jordgubbarna blev ganska smaklösa, men de hade inte så mycket smak från början heller. Jag har inte smakar på kiwin än. Anledningen till varför jag bestämde mig för att torka frukt är för att dels är det gott som godis, och dels hade jag tänkt ha i det i lite olika bakverk som jag ska pyssla med inom en snar framtid som jag självklart kommer lägga ut här på bloggen. Man kan så klart köpa färdigtorkade frukter, men om man tittar på innehållsförteckningen innehåller de ofta konserveringsmedel, färgämnen, palmfett och massor med onödiga tillsatser. Jag hade mina frukter helt naturella, inget socker, honung, olja eller nåt, även om man kan ta på det om man vill. Bananen är dessutom ekologisk, så detta är gott och bra godis! Dessutom nyttigt såklart.