Ströbröd

  Nyligen så skrev jag ju om ströbröd, och hur Wasa's ströbröd innehåller vegetabiliskt fett, också kallat palmolja, vilket inte är speciellt bra grejer.  Därför tänkte jag att man kunde kolla på lite alternativ!   Om man vill kan man ju skippa Wasa's (och andra märkens) vanliga ströbröd och köra ekologiska varianter. Jag har inte kollat närmare på dessa två från Ica och Garant, men jag hoppas i alla fall inte att de innehåller palmolja. Jag tror inte att de gör det, men i så fall är den ju ekologisk.   Annars kan man ju faktiskt göra sitt eget ströbröd, vilket inte alls är speciellt svårt!       Här är en bild från denna tjejen som gjort eget ströbröd   Så här gör man alltså:   1. Mixa några gamla brödskivor i en mixer för att få smulor 2. Lägg smulorna på en plåt, in i ugnen 10-12 minuter i 175°, vänd på smulorna efter halva tiden 3. Klart! Ta ut, låt svalna, och förvara torrt, svalt och mörkt   (I detta fallet hade hon tagit mörkt bröd men man kan ju göra som man vill. Det optimala är ju självklart ekologiskt hembakat bröd som man gör ströbröd av.)   Lätt som en plätt! Mycket mer ekonomiskt och roligare också.  e c o t h i n k i n g