Mellanmål
VS. Ja, vad ska man egentligen äta till mellanmål när man kommer hem från skolan, jobbet eller bara är lite sugen på något? När hungern slår till är det vanligt att man bara tar en macka eller flingor och kanske sköljer ner med ett glas oboy. Det är både enkelt, gott och går snabbt att tillaga. Men som man vet är det ett väldigt onyttigt alternativ, både för att det innehåller mycket socker, kolhydrater, dåliga fetter med mera. Om man väljer flingorna på bilden, Froot Loops, så kan ni själva se innehållsförteckningen här nedan: Som man kan se innehåller dessa flingor alltså som förstaingrediens SOCKER. Ingredienserna är som vanligt listade i ordning efter mängd, vilket alltså betyder att det är mer socker i flingorna än någon annan ingrediens. Självklart ÄLSKAR barn Froot Loops: det är ju hur gott som helst med socker! Listan fortsätter med vetemjöl, modifierad majsstärkelse, färgämnen och olika oljor, bl.a. bomullsolja som är en mycket hemsk olja och en restprodukt vid bomullsframställning som därav också innehåller rester av bekämpningsmedel. Froot Loops är kanske INTE det man helst vill ge sina barn. Oboy är också flytande socker, och vitt bröd vill man ju helst undvika. Vad kan man äta till mellanmål istället då? På den andra bilden ser ni vad jag åt häromdagen: ett grönt ekologiskt äpple med ekologiskt jordnötssmör och en smoothie. Smoothies är verkligen helt perfekta mellanmål då man kan slänga i vad som helst, mixa det och sedan dricka det! Just i denna smoothien har jag i: 1/4 ananas ekologiska frysta hallon och jordgubbar Kvarg Sukrinmelis Ekologisk mjölk Men man kan ju såklart mixa vad man vill! Det är det jag älskar med smoothies. Frysta bär, färsk frukt, grönsaker, rotfrukter, vatten, mjölk, juice, kvarg, proteinpulver... Vad som helst! När man har i kvarg i smoothien blir den mycket mer mättande och därför räcker 1-2 glas perfekt som ett mellanmål. Till smoothien åt jag ett grönt ekologiskt äpple som jag smörat med lite ekologiskt jordnötssmör. Väldigt enkelt, gott och det går snabbt att göra! Har du några tips på nyttiga (och gärna ekologiska!) mellanmål?