Hepatit A i frysta bär
bild: DN.se På DN.se kunde man den 11 april läsa om ett nytt larm som kommit in, som handlar om att man tror sig hittat Hepatit A i frysta köpta bär. I Danmark har man hittat denna kopplingen, och när man nu sett personer i Sverige bli smittade av samma typ av Hepatit så drar man den slutsatsen att det är frysta bär som är orsaken - främst jordgubbar. Det man kan göra innan man äter frysta köpta bär är att koka dem i 1 minut. Det går även att vaccinera sig mot Hepatit A. Hepatit A är en sjukdom som sällan leder till döden, och den som haft Hepatit A kan heller aldrig få det igen. Symptomen på sjukdomen kan vara gulaktig hud (men inte i alla fall) trötthet, kräkningar och konstig färg på urin och avföring. Det här känns väldigt aktuellt för mig då jag äter mycket frysta bär i smoothies som jag gör nästan varje dag! Hela grejen med frysta bär för mig är att smoothien blir kall och fräsch, men om jag nu måste börja värma bären kommer ju det inte bli så. Men om det är värt för att inte få Hepatit så kan det ju vara värt, åtminstone ett tag tills man hör någon ny rapport om detta. Här kan du läsa hela artikeln! e c o t h i n k i n g