Hemmagjort nyttigt ekologiskt godis

Jag är antagligen världens största godisgris, vilket är ganska jobbigt när man försöker vara nyttig, träna och inte äta dålig skräpmat! Men jag har märkt att det finns väldigt många alternativ till äckligt och kemikaliefyllt godis! Jag har tidigare visat våra hembakade kokostoppar (här) och EKO-godiset från Gröna Boden (här) men igår provade jag på att göra en ny variant.   Detta är inte från något recept utan bara något jag hittade på själv! Amandas Ekologiska Fröchoklad:     Jag gick till affären och köpte ekologiska havregryn (18 kr), ekologisk vegan-choklad (29 kr) och ekologisk agavesirap (28 kr)! Agavesirap är väldigt sött men påverkar inte blodsockret på samma sätt som vanligt vitt socker, alltså tas det inte upp av kroppen lika bra men är ändå sött! Smart va?      Jag behövde inte köpa mer eftersom vi redan hade massa frön hemma. På bilden ser ni ekologiska hela linfrön, gojibär, pumpakärnor, ekologiska kokosflingor, ekologiska solrosfrön, ekologiska sesamfrön, psylliumfrön, ekologiska havregryn, ekologisk choklad och ekologisk agavesirap. Detta är ingredienserna, inget annat!     Jag började med att smälta hela chokladen (100 g) i ett vattenbad i en kastrull på spisen, då slipper man att den bränner fast. Man får hålla koll och inte ha för hög temperatur.     Medan chokladen smälte blandade jag ihop alla frön/kokos/havregryn!     Nu har chokladen smält, mums!     Då hällde jag bara ner alla frön, inte sirapen än.      Jag blandade ihop allt till en smet, det är lite klurigt i ett vattenbad som guppar fram och tillbaka så man får vara försiktig så att det inte skvätter upp vatten i smeten, eller på dig själv... (jag brände mig 2 ggr). När allt är blandat tryckte jag bara i lite sirap, typ 2-3 tryck på flaskan. Jag tog i sirapen sist för att den inte skulle fastna i de torra nötterna och bilda klumpar.     Sedan hällde jag ut allt på en plåt med bakplåtspapper. Jag tryckte ut chokladen så att den blev JÄTTETUNN! Om ni jämför med en 100 g chokladkaka så ser man att detta är typ 4 ggr så stort. Detta var ganska jobbigt och tog lång tid.      Sedan skar jag lite streck för att underlätta när man ska bryta den sen. Man behöver alltså inte skära helt igenom, bara göra linjer.     Ut med plåten på balkongen och vänta! Under tiden slickade jag ur skålen, bästa delen med att baka... Plåten var ute kanske 30-40 min, men det var bara för att jag glömde den och kom på det när jag skulle lägga mig. Men jag tror att kanske 20 min räcker.         Bryt sedan och njut! Så här fina blev dom, och dom är SUPERGODA och nästan helt ekologiska! Det var mörk choklad (60%) och så en hel del nötter, vilket gör dom energirika och väldigt nyttiga. Perfekta som snacks, eller innan gymmet om man behöver lite energi.    Hoppas ni gillade receptet!