Hemgjord hallonglass
Idag försökte jag mig på att göra lite hemgjord glass vilket faktiskt gick väldigt bra! Här på Fitnessguru's hemsida hittade jag receptet, men jag bestämde mig för att göra om det lite och det blev som sagt väldigt lyckat. Konsistensen blev verkligen "glassig", fluffig och isig. Min version av receptet: 150 g frysta hallon 100 g lättkvarg 100 g vanligyoghurt lite stevia/sukrin att söta med, man får själv bestämma hur mycket man gillar 1. Mixa hallonen i stavmixer eller mixer för att få små, små bitar 2. Blanda hallonen med kvargen, yoghurten och tillsätt lite stevia eller sukrin (om man vill) 3. Häll i en glasburk och ställ in i frysen i ca 3 timmar 4. Servera och njut! Jag tyckte det var bra att ställa fram glassen i kylskåpet ett tag för att få den lite mjukare innan man skulle servera! Det optimala är så klart att endast använda ekologiska ingredienser. Vi hade ekologiska hallon och yoghurt, men jag har tyvärr inte hittat ekologisk kvarg än! Använder man sukrin är det ekologiskt, stevia vet jag faktiskt inte om det går att framställa ekologiskt, ska kolla upp det! e c o t h i n k i n g