Godis
Som ni kanske redan förstått är jag världens gottegris som älskar att snaska på goda grejer. Men jag vad anser vara gott kanske en del tycker är lite konstigt. Jag njuter inte av smågodis, mjölkchoklad, mcdonalds eller liknande. Visst, det är väl "gott", men efter att jag börjat lära mig mer om mat, ekologiskt, tillsatser och olika kemikalier så känner jag mig bara äcklad när jag ska äta den typen av mat. Smågodis består av raffinerat socker, gammalt grisfett, giftiga färger, konstgjorda kemikaliska smaker och massa annat skräp, så nej, jag tycker inte ens att det är gott längre. Innan tänkte jag "usch, vad onyttigt med allt socker!", medan nu tänker jag "usch, jag vill inte trycka i mig det här konstgjorda giftet och få cancer" och jag ser bara alla giftiga och artificiella kemikalier framför mig. Och det är ju verkligen bra, för nu är jag inte ens SUGEN på vanligt godis längre! Så det är väldigt lätt för mig att inte äta godis. Jag tror att om fler läste på mer och verkligen fick reda på vad maten EGENTLIGEN innehåller så skulle det inte vara speciellt svårt att undvika godis, chips och billig snabbmat. Men som sagt; jag är verkligen en liten gottegris, så jag äter goda saker hela tiden. För mig är frukt sött och smakar som godis. Speciellt vindruvor, apelsin och ananas. Varför? För att jag inte äter socker längre. För ett halvår sedan tyckte jag att mörk choklad smakade som besk bark typ, men nu äter jag det och tycker inte alls att det är speciellt illa. Däremot tycker jag att mjölkchoklad är sött som tusan och kan knappt äta det. Socker är en drog som kroppen snabbt vänjer sig vid, och om man hela tiden får i sig tillsatt socker i t.ex. flingor, bröd, yoghurt, sagt osv, så vänjer sig kroppen vid den söta smaken och man tycker att allt som inte innehåller socker smakar hö. Jag har verkligen upplevt att jag sakta men säkert vant mig av allt socker, och därför kan jag njuta av frukt och "vanlig" mat på ett helt annat sätt nu. Riktigt härliga, färgstarka bilder. Alla tagna av mig! Man lägger just märke till att bilderna innehåller så mycket FÄRG, men vet ni vad? Jag har inte ett enda kemiskt tillsatt färgämne i nånting. Det mesta är dessutom ekologiskt odlat och alla olika små bakverk är hemlagade av mig själv. Om man nu jämför med denna bilden, som innehåller socker, färgämnen, smakämnen, starka konserveringsmedel och olika slam- och restprodukter, så kan ni ju själva skapa en åsikt. Man behöver inga färgämnen eller annat skräp! Naturen är redan god i sig och varför kan vi inte bara nöja oss med det? Känner mig verkligen som världens hippie nu när jag skriver allt det här, men det är ju sant. Att äta processad, raffinerad och kemiskt framställd mat är INTE vad vi var utvecklade för, det är en våg som kommit de senaste 60 åren och som medfört diabetes, fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, ADHD, nedsatt immunsystem, cancer i olika former, infertilitet och en mängd andra "välfärdssjukdomar", som nästan bara drabbar oss i västvärlden där vi konsumerar all denna mat och prylar. Jag vill ge ett tips: SLUTA ät socker. Vi får ändå i oss kolhydrater genom pasta, bröd, rotfrukter och andra källor, så det är det tillsatta sockret man ska skära ner på om man vill få en bättre hälsa. Visst kan man unna sig något gott då och då, men det är verkligen SÅ mycket bättre att baka ekologiska kanelbullar än att gå och köpa en påse smågodis. Och det behöver inte ens vara något sött! Om du ger det en chans och försöker skära ner på sockret kommer du, precis som jag, långsamt vänja dig av vid den söta smaken. Och då kan du äta frukt, mörk choklad och nötter som godis och vara nöjd med det. Jag försöker inte vara någon som berättar hur man ska leva, jag säger bara att man ska tänka med sitt sunda förnuft, för innerst inne vet man ju själv att snabbmat, godis och liknande egentligen bara är skit. Hoppas inte inlägget var alldeles för rörigt och att jag fick min poäng sagd!