Eko-godis

    Jag lovade ju att jag skulle lägga ut bilder på ekologiskt godis tidigare, men det har inte riktigt blivit av, förlåt! Men här ser ni alla fall fyra godispåsar jag köpte nyligen!    De två som heter "Good Stuff" är tyvärr inte ekologiska, men de innehåller åtminstone inte konstgjorda färgämnen, gelatin, mjölkprodukter, fett eller gluten. Så dessa påsar är åtminstone ett steg i rätt riktning för de som vill unna sig nåt gott utan att behöva äta dessa ämnen. Dessa godisar är supergoda, speciellt persikorna! Som ni ser har jag också köpt colaflaskor.   De två andra påsarna från Kung Markatta och gummibjörnarna är dessutom ekologiska, vilket är ännu bättre. Detta innebär att frukterna i godisarna är odlade ekologiskt utan bekämpningsmedel och konstgödsel, vilket är ett stort plus. Färgämnena kommer från riktiga frukter så som alger, fläder och gurkmeja till exempel. Istället för gelatin används pektin (från frukt), vilket gör dem sega och goda. Gummibjörnarna består till 95,37% av ekologiska ingredienser vilket jag tycker är superbra.    Jag tycker att godisarna smakar precis som vanligt, inget konstigt liksom. Dock kan jag tycka att de känns fräschare så klart, då man vet att de inte innehåller döda löss eller grisfett, vilket nog är mycket psykologiskt, men jag tycker också man känner det på smaken. Godsarna smakar helt enkelt renare, fräschare och godare!   Alla dessa påsar köpte jag på Gröna Boden på Vasaplatsen där jag varit flera gånger tidigare. Good stuff kostar 19 kr/st, Kung Markatta 25 kr/st och gummibjörnarna 29 kr/st. Alltså gick dessa fyra påsar på 92 kronor, vilket är väldigt dyrt. Men på samma gång är ju godis onyttigt så det är bra att undvika, men när man väl ska unna sig tycker jag faktiskt att man ska köpa dessa nyttiga/eko-alternativ, då vanligt godis innehåller så mycket SKRÄP att det är löjligt.    Här kan man köpa gummibjörnarnaHär kan man köpa syrliga ormar Och här kan man köpa Good Stuff i mängder!   På internet är ofta godiset billigare också, men man får ju tänka på frakten!   e c o t h i n k i n g