Blomkålspannkakor: blåbär

  Igår försökte jag mig på att göra blomkålspannkakor med blåbär! Det gick väldigt bra och dom blev supergoda! Receptet är det samma som tidigare, det enda jag gjorde var att värma en näve blåbär i micron, mosa till en rinnig sås och tillsätta till degen så den blev blå/lila, och sedan när jag stekte la jag i 3 blåbär i varje pannkaka. Såsen gjorde jag på blåbär, sukrin, kokosolja och lite vatten. MUMS!   Ingredienser pannkakor: 25 g vetemjöl 75 g äggvita (~3 ägg) 150 g blomkål 2 msk stevia eller sukrin 1/2 tsk bakpulver En näve smälta blåbär   Ingredienser blåbärssås: En näve blåbär 1 msk sukrin/stevia 1 msk kokosolja ev. lite vatten   Så här gör du pannkakorna: 1. Mixa blomkålen i en mixer/matberedare tills bitarna har samma storlek som riskorn 2. Värm blomkålsriset i mikron på 850 W i 6 minuter (akta tallriken när du tar ut den så den inte är för varm!) 3. Blanda mjölet och bakpulvret, tillsätt sedan äggvitorna och rör ihop till en jämn smet 4. Tillsätt blomkålen och stevia och rör ihop allt 5. Blanda ner dina smälta blåbär och rör om 6. Stek smeten till pannkakor på hyfsad låg värme, äggvitorna gör att pannkakorna blir bruna och fina snabbt. Det blir ca 6 st små pannkakor, men man kan givetvis göra hur stora/små man vill   Så här gör du blåbärssåsen: Smält kokosoljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt resten av ingredienserna, du bestämmer mängd. Tillsätt eventuellt lite vatten beroende på hur rinnig/fast man vill ha såsen.    Servera dina pannkakor, dekorera med blåbär och banan och ringla över såsen. NJUT!