Blomkålspannkakor
Bilder härifrån Alla ingredienser Japp! Det är BLOMKÅLSPANNKAKOR jag snackar om! "Åh, fy F*N!" kanske många tänker nu, och TRO MIG, det var min första tanke med. Men jag bestämde mig för att ge det ett försök ändå och dessa pannkakor var verkligen över mina förväntningar! De smakar inte ens blomkål när de är klara, utan är riktigt saftiga och hur goda som helst! Ingredienser pannkakor: 25 g vetemjöl 75 g äggvita (~3 ägg) 150 g blomkål 2 msk stevia eller sukrin 1/2 tsk bakpulver ev. lite vaniljpulver Ingredienser chokladsås: 2 msk smält kokosolja 2-3 msk kakao 1 msk stevia eller sukrin ev. lite vaniljpulver Så här gör du pannkakorna: 1. Mixa blomkålen i en mixer/matberedare tills bitarna har samma storlek som riskorn 2. Värm blomkålsriset i mikron på 850 W i 6 minuter (akta tallriken när du tar ut den så den inte är för varm!) 3. Blanda mjölet och bakpulvret, tillsätt sedan äggvitorna och rör ihop till en jämn smet 4. Tillsätt blomkålen och stevia och rör ihop allt 5. Stek smeten till pannkakor på hyfsad låg värme, äggvitorna gör att pannkakorna blir bruna och fina snabbt. Det blir ca 6 st små pannkakor, men man kan givetvis göra hur stora/små man vill Så här gör du chokladsåsen: Smält ihop alla ingredienser på låg värme i en kastrull. Rör om ordentligt! Servera pannkakorna och ringla över chokladsåsen. Toppa med färsk banan och sprinkla över lite kokosflingor! KOMMENTAR: Receptet på pannkakorna kommer härifrån, från ett instagramkonto som heter "healthy_cooking". Chokladsåsreceptet kommer härifrån, jag har bara tillsatt lite vaniljpulver. Man kan självklart tillsätta kakao, krossade hallon eller steviadroppar med smak till pannkakorna, bara fantasin sätter gränser! Sedan kan man ju välja om man vill göra vanilj-, choklad-, eller någon annan sås att ringla över. Även tillbehören kan man ju byta ut; kiwi, apelsin, varma jordgubbar, smälta hallon, äppelskivor... Som sagt: bara fantasin sätter gränser! Jag ÄLSKADE dessa pannkakor, och de smakade som sagt inte alls blomkål över huvud taget. De var väldigt saftiga och hur mumisga som helst. Det enda negativa är väl i så fall vetemjölet, men 25 g är inte så mycket. Men om man vill skulle man kanske kunna byta ut det mot mandelmjöl eller kokosmjöl, men jag ville prova första gången enligt det riktiga receptet. Självklart ska alla ingredienser vara ekologiska för bästa smakupplevelse!