morotskaka
Av gamla morötter kan man göra en saftig morotskaka att bjuda grannen på. Det här receptet blir bäst om man tillsätter några droppar limejuice i frostingen. Ingredienser: Kakan 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 3 tsk bakpulver 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen ingefära 1 nypa salt 1 1/2 dl solrosolja 4 1/2 dl rårivna morötter Frosting 60 g mjukt smör 4 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Skal av 1 lime 100 g philadelphiaost Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader, vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. Cream Cheese Frosting Vispa alla ingredienser krämigt och bred frostingen över morotskakan. Klart!