makaronisoppa
En klassiker när man har kvar köttfärs och makaroner är att göra makaronisoppa. Den här soppan är enkel att göra, men otroligt smakrik och god. Servera gärna med en klick crème fraiche! Ingredienser (4 portioner): 300 g nötfärs 1 tsk flytande margarin 2 dl pasta 1 gul lök 1 pressad vitlök 500g krossade tomater 9 dl vatten 2 köttbuljongtärningar 1 grönsaksbuljongtärning 1 stor morot svartpeppar Gör såhär: Hacka den gula löken och bryn den i margarin i en stekpanna. Häll sedan över det i en större gryta tillsammans med köttfärs, tomatkross, vatten och köttbuljongtärningarna. Pressa sedan i vitlöken och skiva i moroten. Låt koka upp och häll i pastan. Låt den koka i ca 5 min, smula sedan i grönsaksbuljongtärningen och krydda med svartpepar. Koka tills pastan känns klar. Klart!