makaronipudding

    En klassisk rätt som alltid fungerar när man har kokta makaroner över är makaronipudding. Den är enkel att göra och är perfekt att frysa in och spara till senare. Det här receptet är lika gott om man byter ut skinkan mot falukorv!   Ingredienser (till fyra portioner): 4 dl kokta makaroner, gärna idealmakaroner 1 st purjolök 1 msk smör att steka i 200 g rökt skinka   Gör såhär: Skölj purjolöken, skiva den och skär sedan varje skiva på mitten. Stek i en stekpanna i smör ett par minuter. Skär sedan den rökta skinkan i små strimlor och stek den med purjolöken lite snabbt. Häll ner makaronerna i stekpannan och rör om, häll sedan detta i ugnsformen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en skål. Häll detta över formen, strö över riven ost. Grädda sedan mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.   Klart!