kycklingpasta

  Har du kycklingrester över? Gör en god, krämig kycklingpasta!   Ingredienser (för fyra portioner): 2 kycklingfiléer eller kycklingklubbor 4 portioner valfri pasta 1 purjolök olivolja ½ hönsbuljongtärning 2 dl grädde eventuellt svamp (kantareller eller champinjoner passar bra) svartpeppar   Gör såhär: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna, häll sedan bort vattnet. Dela, skölj och strimla purjolöken, kom ihåg att skära bort vippen längst upp, den ska inte ätas. Fräs löken i olivolja i en stekpanna på hög värme under cirka 3 minuter, hacka upp kycklingen i mindre bitar och lägg i dessa i stekpannan. Tillsätt buljongtärningen och eventuellt svampen. Tillsätt grädden och låt sjuda 2-3 minuter. Blanda sedan ihop pastan med kycklingröran och peppra.   Klart!