dumpster diving

Det finns många fler saker man kan göra för att minska sitt matsvinn utöver att laga nya maträtter av sina gamla recept. Ett exempel på detta är så kallad dumpster diving. Dumpster diving går ut på att man besöker containrar utanför matvarubutiker, hoppar ner och letar fram kastad mat. Ofta slänger butiker fullt ätbar mat eftersom datummärkningen visar att produkten redan har eller är på väg att gå ut. Maten går ofta lika bra att äta trots att den har legat i en container några timmar, så varför inte spara pengar och göra dig och miljön en tjänst?   Ett tips är att rikta in sig på produkter som ris, pasta, havregryn, kex, kakor och hårdbröd. Dessa är ofta väl skyddade i sina respektive förpackningar och håller väldigt länge efter utgånget datum.   Kom ihåg att tillaga maten du har dumpstrat efteråt! Är den inte skyddad av förpackningen har man ingen aning om vilka bakterier den kan ha kommit i kontakt med, därför är det klokt att hetta upp maten till 100° C så att alla eventuella otrevligheter som har följt med dör.   Tänk på att containrar med lås på inte är lagliga att bryta upp. Ser du en låst container, gå då vidare till en annan istället. Om du ser en skylt som förklarar tillträde förbjudet bör du också leta efter en annan container att hitta godsaker i.   Lycka till!