amerikanska pannkakor
Har man gammal mjölk över som man inte vill slänga, men inte heller dricka upp - gör då pannkakor! De här amerikanska pannkakorna är för den lite lyxigare känslan, men är nästan lika lätta att göra som vanliga pannkakor. Jag blandade i blåbär i pannkakorna på bilden, vilket gör receptet lite extra gott! Ingredienser (till ca 10 pannkakor): 2 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk socker 1 krm salt 2 ½ dl mjölk 2 msk smält/flytande smör 1 ägg Gör såhär: Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa ner mjölken, sedan smöret och till sist ägget. Se till att det inte blir några klumpar i smeten, vispa ut dessa. (Vill man ha bär i så är det nu man häller i dessa, ca 1 ½ dl blåbär använde jag till mina.) Stek pannkakorna på medelvärme i en stekpanna med smör i. Ca 1 msk smet per pannkaka räcker. Grädda 1 ½ minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare 1 ½ minut. Klart! Servera gärna med grädde och färska bär.