CHIA-FRÖN

Äntligen har jag köpt mig en påse chia-frön. Alla sådana här härliga, nyttiga saker som boostar hälsan är ju himlans dyra så man får ju tyvärr prioritera lite. Men nu har jag hört så mycket bra om dessa frön så kände att det var dags att testa.Jag har hört talas om flera användningsområden som låter intressanta. Det går att mixa fröna i en smoothie, göra gröt eller pudding på eller bara strö som topping på tex. kvarg och bär.Kort fakta om chia-frön- de är rika på protein och innehåller faktiskt lika stor del protein som nötkött, 20%- fröna innehåller åtta gånger så mycket omega 3 som i lax. Omega 3 hjälper oss att undvika hjärtat- och kärlsjukdomar.- chia är en bra källa till järn (2msk innehåller dubbelt så mycket järn som 100g spenat). Järn hjälper kroppen att transportera syre och är speciellt viktigt för oss kvinnor att få i oss. - 1 msk chia innehåller mer kalcium än 1dl mjölk. Kalcium är bra för bl.a. skelettet.Så ja ni hör ju, rena rama superfröt!