Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Gratinerade sniglar

Favorit i repris! Jag kommer ett tag framöver att lägga in inlägg från den gamla bloggen så jag har allt samlat på en sida. Men jag kommer varva med nya inlägg så det inte blir så uttjatat.     Det finns fortfarande sniglar ute som man kan plocka men de försvinner nog när som helst. Men ni kan alltid köpa sniglar på burk, då räcker det att gratinera sniglarna, vilket tar endast några minuter att tillaga.   Förberedelser: Skölj nogrant bort orenheter på sniglarna och skalen, syna varje snäcka. Lägg sedan sniglarna i en burk, fyll burken med vatten och tillsätt vinäger och vatten (1dl vinäger och en msk salt per liter vatten) och låt de ligga där i 2 timmar. Under tiden dör sniglarna och de mesta slemet försvinner. Skölj sedan sniglarna i kallvatten (då det kan vara en del slem kvar på skalen). Efter det föväller man sniglarna i saltvatten (1 msk salt per liter vatten) i 5 minuter. Häll av vattnet och låt sniglarna svalna. Plocka sedan ut snigeln ur skalet med hjälp av en liten sillgaffel och ta bort spiralen. Nu kan du borja koka sniglarna, ingredienserna på lagen de ska koka i kommer här:   Kokning:   INGREDIENSER 25 vinbergssnäckor ½ liter vitt vin ½ liter vatten en morot en gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk salt 5 vitpepparpepparkorn ett lagerblad några persiljekvistar (kan bytas ut mot persilja) 1 tsk timjan   Skiva morötterna och löken, lägg sedan alla ingredienser i en kastrull. Fyll på med lika delar vatten och vin och lagen inte täcker sniglarna. Låt sniglarna stå och småkoka i 3 timmar. Kolla lite då och då så att det inte är för lite lag, i så fall fyll på med lika delar vin och vatten. Koka sedan skalen i vanligt vatten i 5 minuter för att försäkra att det inte är några orenheter kvar på dem. Sedan är det dags för gratinering och recept på smöret ser du nedan.   Gratinering:   INGREDIENSER 75g smör 4 vitlöksklyftor 4 msk finhackad persilja 1 msk citronsaft salt  vitpeppar cognac   Sätt ugnen på 250 grader. Rör samman alla ingredienser utom cognac. Lägg i en liten klick smör i skalet sedan snigeln och ett par droppar cognac och smör igen. Ställ snäckorna på en snigeltallrik eller i en långpanna med grovt salt om du inte har en snigeltallrik, eller som jag i äggkoppar. Sätt i snäckorna i ugnen och låt stå till smöret börjar fräsa (ca 5 min). Servera direkt med baguette för att suga upp smöret.   Med vänliga hälsningar

Föregående inlägg

Soltorkade tomater

Nästa inlägg

Gult te

Till bloggens startsida

1024431